Wie ben ik?

Wie ben ik?

Leuk dat je mijn pagina bezoekt, mijn naam is Claudia, mijn praktijk ligt in Hoensbroek maar je zult me vaak buiten in de Limburgse natuur aantreffen. Toeval bestaat niet, als je me gevonden hebt zal dat niet zomaar zijn!

Als gescheiden moeder van 3 inmiddels volwassen kinderen weet ik dat opvoeden meestal niet vanzelf gaat. Vanuit deze rol heb ik zelf ervaren hoe lastig het is als je kind depressief is en het leven niet meer ziet zitten. Hoe blijf je zelf staan in deze lastige periode en hoe zorg je voor balans tussen zorg voor de ander en die voor jezelf? Op dit moment is mijn “bij geboorte dochter” in transitie naar zoon. Een proces vol ups en downs, door Acceptance and Commitent Therapy en het zelf volgen van coaching en scholingen heb ik mijn levenslessen leren begrijpen en accepteren. Een “work in progress” proces, steeds zoekend naar de balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor de ander.

Coachen vanuit mijn hart is het mooiste wat er is. Mijn doel is het weer naar boven halen van wat al in je zit, want je bent al een mooi en compleet mens. Door weer inzicht te krijgen in je kwaliteiten krijg je de boost die je nodig hebt om door te gaan.

Ik werk nog altijd parttime bij een baas als medisch maatschappelijk werker, maar omdat ik de hulp aan anderen op mijn eigen manier wil vormgeven ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Niemand past in een hokje, ik kleur graag buiten de gangbare lijntjes. Anderen te motiveren daar hou ik van, de befaamde “stok achter de deur” te zijn of “het verhelderende inzicht” te geven om de actiestand te vinden. Wat ik lastig vind is als mensen de verantwoording steeds bij anderen leggen en dan maar blijven zeuren dat ze hier last van hebben. Mijn visie is dat je zelf verantwoordelijk ben hoe je je leven leeft, je hebt iedere keer opnieuw de keuze hoe je met een situatie om wilt gaan.

Stiekem weet ik zelf ook wel dat het lekker is om af en toe te zeuren over hoe zwaar je leven kan voelen (guilty as charged!). Humor en zelfspot is een grote kracht van mij, zo ben ik door de meest donkere dagen heen gekomen. Mijn lijflied is van Brigitte Kaandorp, “ik heb een heel zwaar leven”. Ik zing dit uit volle borst mee, dat relativeert en dan kan ik er weer even tegen.

Ik ben een aanpakker, een doener, ik leer het beste door het zelf aan den lijve te ervaren. De liefde die ik al van kleins af aan heb voor dieren heb ik nu met mijn bedrijf gecombineerd. Ervarings- en lichaamsgericht werken is mijn passie en dat kan ik nu dus doen. Speuren en detectie met mijn hond Flory vinden we samen spannend en leuk om te doen. Ze is altijd vrolijk en haar kwispelende staartje is het mooiste wat er is, ik ben stapelgek op haar. Inmiddels is Mac ook onderdeel van onze roedel, een rode stuiterbal vol energie die erg ondeugend kan zijn. Hij spiegelt me dat ik wat meer plezier mag maken en niet te serieus in mijn leven hoef te blijven staan. Soms best lastig met mijn drive en passie, hij helpt me om in balans te blijven door gewoon net ze lang te zeuren totdat ik met hem ga spelen (LOL).

Flory en ik zijn een gecertificeerd Team AAI (Team Animal assisted interventions).

Het gecertificeerde team voldoet aan de kwaliteitseisen van ESAAT en is geaccrediteerd door het AKR. Het team, handler en hond, voldoet aan de eisen die worden gesteld qua kennis en praktijk om op een voor mens en dier veilige manier de interventies te kunnen uitvoeren.

Ik ben geregistreerd als maatschappelijkwerker bij de BPSW.

claudia inrespect

Partners