InRespect logo

Subsidie aanvraag bij LEEF!

admin
30 juni 2022

Het is al een tijdje wat rustiger op de site, maar ik heb niet stilgezeten. Ik ben druk bezig geweest met een subsidie-aanvraag bij LEEF! wat staat voor Limburg Early Execution Fonds. Zij ondersteunen ondernemers in de regio Parkstad bij innovatieve projecten. Mijn project omvat een 3 daagse pilot voor zorg en welzijnsmedewerkers, dit wil ik gaan uitvoeren samen met een aantal vakgenoten in deze regio en 2 vakgenoten met gecertificeerde therapiehonden uit het land. Doel van de training is creëren van een stabiele basis aan vaardigheden waardoor je duurzaam inzetbaar blijft en meer werkplezier krijgt. De training richt zich op de praktijk en is lichaams- en ervaringsgericht. De honden geven op hun eigen natuurlijke manier feedback, zo kun je meteen oefenen met een andere aanpak wat nog meer aansluit op jou authenticiteit ! Dus vooral oefenen en ervaren. Nu is er nog 1 belangrijke stap te gaan, namelijk de werkgever vinden die enthousiast is over deze unieke training en zijn werknemers hiervoor de tijd en ruimte wil geven... In de huidige tijden van personeelstekorten en hoge werkdruk blijkt dit best een moeilijke stap. Innovatie vraagt lef, ik wil er met mijn partners voor gaan, welke werkgever volgt?

Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of het werkgevers over de streep kan trekken als ik accreditatie aanvraag bij SKJ, wordt vervolgd. De drempel van bureaucratie roept namelijk enige weerstand op bij mij. Dit zal me echter niet weerhouden van het najagen van mijn droom, zodat deze training voor mijn collegae beschikbaar komt en ze dit prachtige maar zware werk ook op langere termijn kunnen blijven volhouden.