InRespect logo

Goed nieuws!

admin
29 juli 2022

Vandaag kreeg ik het goede nieuws dat Levanto wilt gaan meewerken aan onze 3 daagse training!

Samen met Rust in de Kop, Zenzev coaching en praktijk Aravinda en natuurlijk Flory en ik hebben we een prachtig programma opgezet voor Zorg en Welzijnsmedewerkers. Doel bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, door de inzet van therapiehonden een uniek aanbod in Nederland.

We hebben er allemaal ontzettend veel zin in! Samen gaan we zaadjes planten bij onze deelnemers en hen handvatten geven zodat ze hun fantastische werk kunnen blijven doen. Omdat we zelf uit het werkveld komen weten we wat er speelt, onze ervaringen gaan we inzetten voor onze collegae.

We oefenen in kleine groepjes met de honden Shae, Eevee en Flory. De honden hebben geen oordeel, zij vinden je goed zoals je bent. In de training zorgen ze voor levendigheid, speelsheid en humor. Honden communiceren non-verbaal; intentie, lichaamshouding, uitstraling voelen ze feilloos aan. Hun respons is eerlijk en direct. Ze weten ons mensen te spiegelen en maken dat patronen waar we ons vaak niet van bewust zijn naar boven komen.

Onderdeel van het programma is ook de Mindfulnesswalk (door "Rust in de Kop"), hierbij is er aandacht voor spanning, stress, ademhaling, stevig staan en stil staan in het moment. 

Praktijk Aravinda zal door middel van Gestalltherapie ondersteunen om zo de verkregen inzichten een plek te geven en deze te verbinden met je leven (zowel privé als werk, want als hulpverlener ben je je eigen instrument!).